Yksin kotona

Otsikosta saattaa tulla mieleen nuo mahtavat 90-luvun elokuvat, joissa Kevin McCallister jäi yksin kotiin muun perheen lähtiessä matkalle. Meikäläiselle on käynyt nyt hieman sama tilanne, nimittäin vaimo sekä poika lähtivät reissuun ja ”unohtivat” minut kotiin.

Olipa outoa tulla töistä kotiin, kun kotona oli odottamassa vain yli-innokas koira. Mitäs sitä oikein sitten tekisi, kun on muutama päivä aikaa puuhastella yksin kotona. Nyt olisi mahdollisuus tehdä niitä juttuja, mihin ei aika normiarkena lapsenhoidon ohella meinaa riittää.

Ehdin jo eilen käydä katsomassa elokuvissa Batman v Superman ja valitsin leffaeväiksi tietysti mahdollisimman valkosipulille maistuvia sekä haisevia sipsejä. Eipä ainakaan häiritse ketään kotona, paitsi ehkä koiraa. Sillä ei kyllä ole sanomista, koska sen oma henki haisee kaamealle.

Kuva: Batman v Superman official promo images

Ulkona odottaisi pieni urakka pihatöistä, mutta kyllä ne pihatyöt siellä jaksaa odottaa vielä vähän aikaa. Jotenkin olisi paljon mukavampi istahtaa pianon ääreen ja soitella ilmoille sulosointuja tai soittaa lätkytellä bassoa kuin viimeistä päivää, vaipuen samalla musiikilliseen olotilaan. Vaimo kyllä tietää mitä tämä olotila tarkoittaa, sillä ulkopuolisten pyyntöjen rekisteröinti voi olla silloin hieman haasteellista. Siitä tulikin mieleen, että täytyypä kokeilla myös pleikkaria pitkästä aikaa.

On ollut mukava nukkua yhtäjaksoista unta ja herätä virkeänä uuteen aamuun. Aamulla olen saanut rauhassa selata läpi päivän lehdet ja nautiskella ison mukillisen kahvia ennen töihin lähtöä. Normaalisti teen toki tämän kaiken saman, mutta siinä välissä on yleensä vaipanvaihtoa ja muuta mukavaa.

Viime kuukaudet olemme olleet aika tiiviisti kolmistaan, joten tällainen muutaman päivän yksin kotoilu tekee ihan hyvää omalle jaksamiselle sekä tietysti parisuhteelle. Toivottavasti myös vaimo on nauttinut omasta reissustaan pojan kanssa. Kyllä se ikäväkin sieltä hiipii, kun tuossa soiteltiin FaceTime puhelu ja poika oli oppinut uuden hauskan kurnutusäänen ja koitin sitä vain puhelimen välityksellä kuunnella. Hassua, että tuollainen juttu tuntuu nyt kovin isolta asialta.

On ollut mukavaa olla yksin kotona, mutta on se mahtavaa, kun perhe tulee taas huomenna takaisin. Tervetuloa kotiin! ...p.s. Valkosipulin tuoksu on jo kaikonnut