Vuosi 2016

Vuosi alkaa olemaan pulkassa tältä erää ja nyt on hetki aikaa muistella vuotta 2016 ennen uuden vuoden seikkailuja.

Viime uusi vuosi vietettiin kotona vaimon kanssa, sillä odotimme pikkumiestä saapuvaksi. Vähän jännitimme ja salaa toivoimme, että poju syntyisi vasta vuoden vaihduttua. Vuoden aluksi polkaisin myös Lattepappa-blogin käyntiin.

12.1. oli päivä, kun pieni mies tahtoi saapua kaksi päivää lasketun ajan jälkeen maailmaan. Minusta tuli isä, maailman täydellisimmälle pikkupojulle. Siinä oli kerralla paljon sulateltavaa, niin synnytyksen kun sairaalareissunkin osalta.

Sain opetella monenmoisia taitoja, kuten kantoliinan käyttöä, ihmeellisiä vauvan vaatteita, tuttipullo viidakkoa, vauvan nukuttamista päiväunille. Hetkessä olin kehittynyt kai jo ihan kelpo isäksi. Tekemällä oppii.

Vaikein vaihe viime vuonna oli pojan koliikki. Monta kuukautta meni ihmeellisessä sumussa, kun pienen miehen oloa yritettiin helpottaa kaikin keinoin. Tänä aikana ainakin haba kasvoi, kun pientä miestä tuli kanniskeltua monta tuntia joka ilta. Oli outoa, kun eräänä tavallisena päivänä koliikki loppui. Tunne oli epätodellinen, pojun itku ei enää alkanutkaan.

Vauva on tietysti muuttanut elämäämme, mutta olemme halunneet pitää tietyistä jutuista kiinni. On kiva tehdä pieniä arjen irtiottoja ja lähteä vaikka hotellilomalle, tai viettää laatuaikaa kavereiden kanssa. Kyse on pitkälti omasta asenteesta, mitä kaikkea on valmis tekemään lapsen kanssa. Tietysti vauva muuttaa aikatauluja ja päivärytmiä, mutta ei sen tulisi tuhota koko sosiaalista elämää.

Vuodessa yhtenä kantavana teemana on kulkenut väsymys. Minun ja vaimon unen määrä on vuoden mittaa vaihdellut suuresti. Tietysti aluksi poju heräsi muutaman tunnin välein, mutta noin 4kk iässä unet alkoivat pidentyä ja poju alkoi nukkumaan aika pitkiä yöunia, joskus jopa läpi yön. Viime kuukausina tosin ollaan otettu takapakkia eroahdistuksen myötä, mutta tämä viikko meillä on taas nukuttu melkein 10h putkeen. Toivotaan, että meno jatkuu näin.

Lapsen kykyä oppia uutta on mahtava seurata! Yksi parhaista hetkistä oli, kun pikkumies oppi nauramaan kunnolla. Nyt viimeviikot ollaan ihmetelty, kun poju on alkanut entistä enemmän seisoskelemaan. Poju seisoo enimmäkseen tuettuna, mutta jouluna hän seisoi ensimmäisen kerran ilman tukeakin. Pojun luonne on vähitellen tullut esiin, hänestä on kasvanut hauska päättäväinen vesseli, joka nauraa paljon.

Kesä meni nopeasti nauttien perheestä, vähäisestä auringosta, ystävistä ja grillailusta. Löimme myös syksyn suunnitelmat lukkoon ja loman jälkeen palasin vielä kuukaudeksi töihin ennen koti-isyyttä. Jotenkin tuo kuukausi töissä meni super-nopeasti. Eka päivä pojun kanssa kaksin oli elämys. Nyt olen ollut pojun kanssa neljä kuukautta jo kotona. Koti-isyys antaa paljon, mutta myös ottaa oman energiansa. Täytyy myöntää, että kyllä se ihan työstä käy. Aikatauluttaminen vauvan kanssa on vielä pieni haaste, mutta ollaan me selvitty neuvolaankin. Koti-isänä on myös tullut kehitettyä pojulle kaikenlaisia viihdykkeitä, kuten sisäkeinu. Kuvittelin, että kotona ollessa minulla olisi enemmän aikaa blogille, mutta totuus tuli aika pian vastaan. Illalla pojun nukahdettua oli mukavampi tehdä jotain muuta, kuin istua alas kirjoittamaan.

Syksy on mennyt vauhdilla. Vaimo aloitti uusissa töissä, mikä on hieman pidentänyt meidän päiviä kaksistaan, kun vaimon työmatka piteni. Kuitenkin arki on muotoutunut nyt ihan mukavasti.. Syksyn onneksi katkaisi vaimon pitämätön loma ja lähdimme pojun ekalle ulkomaanreissulle Kaliforniaan. Reissu oli rentouttava ja pian koittikin joulu, jota vietimme ihan perhepiirissä. Ensin vaimon perheen kanssa ja joulupäivänä minun sukulaisten kanssa. Tänään on luvassa uudenvuoden viettoa ystävien seurassa, mikäs sen parempaa.

Haluan kiittää kaikkia, jotka olette lukeneet blogiani vuonna 2016. On ollut hauska huomata, että aika moni on seuraillut seikkailujamme vauvavuoden aikana.

Haluan myös kiittää kaikkia yrityksiä, jotka ovat tehneet blogini kanssa yhteistyötä vuonna 2016!

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

 

Pojun vuoden 2016 tärkeimmät ovat koottu kuukausipostauksiin:

1KK, 2KK, 3KK, 4KK, 5KK, 6KK, 7KK, 8KK, 9KK, 10KK, 11KK