Vauvanvaatteet

Kohta kaksiviikkoisen pojan isänä olen saanut useamman kerran jo tutustua vauvanvaatteisiin. Toki ennen syntymää hankimme suurimman osan vaatteista kirpputorilta, sillä uusien hinnat ovat lähes aikuisten vaatteiden tasolla. Eikä sekään haittaisi, jos vaatteet eivät jäisi hetkessä pieneksi. Onneksi kaupungissamme on paljon laadukkaita kirppareita, joista löytyjä voi tehdä edullisesti.

Toinen asia vaatteisiin liittyen on vaatteiden pukeminen. Olen huomannut, että on vaatteita, jotka ovat käytännöllisiä ja on vaatteita, jotka eivät todellakaan sitä ole. Välillä on varsin turhauttavaa riisua koko poika ilkosilleen, jotta saa vaipan vaihdettua. Mitäpä sitä ei isä olisi valmis tekemään poikansa hyväksi ja onhan se nyt tärkeää, että pojalla on siistit vaatteet vaikka olisivatkin hieman epäkäytännölliset. Katsotaan muutaman kuukauden kuluttua olenko vielä samaa mieltä.

Tuossa vaipanvaihtohommissa on tullut myös eteen vaatteita tai lähinnä bodyja, joissa saisi olla mukana ohjevideo, miten niiden nepparit kuuluisi oikein kiinnittää. Kuusi nepparia ja kuusi vastakappaletta, siitähän saa jo aika monta erilaista yhdistelmää. On nimittäin hieno fiilis, kun siinä aamuyöllä kolmen aikoihin vaihtaa pojan läpimärkiä vaatteita ja yrittää puoliunessa löytää mikä neppari menee mihinkin vastakappaleeseen. Rubikin kuutiokin tuntuisi yöllä olevan helpommin ratkaistavissa kuin löytää oikeat nepparit kohdilleen, lopputulos on aina arvoitus. Työ tekijäänsä opettaa vai miten se nyt meni? …Onneksi vaimo ei ole muuten kommentoinut asiasta vielä mitään.

Sairaalasta kotiutuessamme lapsi sai tietysti päällensä äidin (ja vähän isänkin) huolella valitsemat kotiintulovaatteet. Osa vaatteista oli vielä hieman reiluja, mutta se ei menoa haitannut. Ainakin on kasvunvaraa, sillä kuulemma pienillä pojilla on tapana kasvaa isoiksi.

Kotiutumisvaatteet

Poika sai kavereiltamme tuliaisiksi tällaiset aika coolit sukat ja pipon. Nämä ovat olleet jo kovassa käytössä, kiitos R&P.