Rokotukset

Nyt se sitten alkoi, meidän pojun rokotusohjelma. Maanantaina poika sai ensimmäisen rokotteensa Rotavirusta vastaan.

Neuvolantäti varoitteli, että pikkumiehelle saattaa tulla siitä vatsavaivoja, ihan kun niitä ei tästä perheestä puuttuisi. Vielä ei ole ilmavaivat pahentuneet ja toivotaan, että niin ei kävisi.

Kuulemma lapsen ulosteeseen on erittyneenä lähipäivien ajan virusta ja pahimmillaan se on viikon kuluttua. Tänä aikana vaipanvaihdon kanssa saa olla erityisen tarkka hygieniasta. Niinpä lähdin heti ostamaan kokosuojapukua, mutta päädyin kuitenkin vain kumihanskapakettiin. Ehkäpä sillä pärjää tämän "vaarallisen" tartunta-ajan ylitse. Todellisuudessa pelkkä hyvä käsien pesu riittäisi, mutta ajattelin pelata varman päälle.

Minua on muuten huijattu. Tiedätte, että en hirveästi pidä piikeistä, vieläkin hieman hirvittää vaimon epiduraalipiikki synnytyksessä. (Synnytyskertomus). Tuo pojan ensimmäinen rokote olikin nestemäinen ja annettiin suun kautta. Tuollaisia pitäisi kaikkien rokotteiden olla, varsinkin kun muistelee omaa armeija-aikaa, kun terveystarkastuksessa sai piikillisiä rokotuksia joka suunnasta.

Tästä tulikin mieleen, pitää tarkistaa omien rokotteiden voimassaolo ja toivoa, että rokotteet muuttuvat nieltäväksi ennen seuraavia omia rokotteitani.