Poju viisi kuukautta

Päivälleen tänään on pojulla viisi kuukautta täynnä. Huikea fiilis, sillä kuukauden kuluttua on puoli vuotta mittarissa. Kylläpäs aika rientää vauhdilla. Ollaan vietetty rennoissa merkeissä kesälomaa koko perheen voimin. Pojukin tuntuu olevan jo kokenut reissaaja, sillä ollaan tällä viikolla käyty kaverin maisterijuhlissa sekä nautittu kotimaan matkailusta sekä hotelleista.

Kuukauden aikana poju on päässyt kunnolla kiinteiden ruokien makuun. Pelkkä maistelu ei enää nimittäin riitä. Hermo menee, jos ei tarpeeksi nopeasti lappaa ruokaa lusikalla suuhun. Se on oikein pitää oikeuksistaan kiinni! Omakin kokkaustaito on päässyt uusiin ulottuvuuksiin: perunamuhennos, porkkanamuhennos, bataattimuhennos. Tuntuu äidinmaito kuitenkin olevan vielä se lemppariruoka.

Muutaman uuden jutun poju on taas keksinyt. Aamulla herättyään hän on alkanut huhuilemaan aika kovaäänisesti. Tänään heräsin ”Huuu” Huuuu” ”HUUUUU!” ääniin. Tämä on ihan hauska ja hyvä vaihtoehto itkulle. Aamu sai muutenkin ihan uuden twistin, kun sain pojun jalasta potkun suoraan silmääni, onneksi ei tullut mustelmaa.

Pojan mielestä sylkeminen on myös tosi hauskaa. Tutti saa kunnolla kyytiä, mutta myös välillä ruuat. Täytyy itse olla aika valppaana, mutta kyllä silmälasit on saanut muutaman kerran pestä roiskeista ruokailun jälkeen.

Ensimmäinen hammas on tosiaan kovassa käytössä ja hänellä kova tarve jurskuttaa kaikkea. Onneksi meiltä löytyy hyviä puruleluja. Hampaita on koitettu myös harjata tai siis korjaan hammasta on harjattu. Pesu saa pojassa aikaan pientä hykertelyä, taitaa tuntua aika mukavalta.

Pojun harrastuksiin kuuluu tällä hetkellä koiran turkin ”silittäminen”. Pojun aikeet ovat kyllä ihan hyvät, mutta toteutus vielä hieman takkuaa kirjaimellisesti. Onneksi Nuga ei pane pahakseen.

Kuuluneen kuukauden aikana saavutimme uuden etapin, kokonaan nukutut yöt. Olin jo melkein unohtanut miltä tuntui herätä virkeänä uuteen aamuun. Unet oli loistojuttu koko perheelle! Tämä huvi tosin loppui lyhyeen hampaan myötä. Onneksi unet ovat nyt jälleen tasaantuneet, ainakin hetkeksi.

Päiväunet ovat saaneet uuden käänteen. Tällä hetkellä poju kyllä nukkuu kolmet unet, mutta niiden kesto on täysi arvoitus. Mihin katosi ne kolmen tunnin unet? No uskotaan niin, että ei määrä vaan se laatu. Muutaman hellepäivän myötä poju oppi nukkumaan myös sisällä päikkärit. Tämä mahdollisti isä-poika päiväunet, jotka on muuten aivan luksusta.

Pituutta poika on kasvanut huikeasti, joten sopivien vaatteiden löytäminen on välillä haastavaa liian löysän vyötärön takia. Itsellä on housujen kanssa lähinnä päinvastaiset ongelmat. Kieriminen sujuu jo tosi hienosti ja poju liikkuukin paikasta A paikkaan B tyylikkäästi kierien.

Meillä loma jatkuu, joten katsotaan mitä tuleva viikko tuo tullessaan.