Poju kymmenen kuukautta

Täyden kympin poika, sillä poju täytti 10 kuukautta vajaa viikko sitten. Lueskelin juuri läpi, mitä kaikkea kirjoitin poju 9kk juttuun ja voin taas sanoa, että kuukaudessa on tapahtunut kaikenlaista. Käytiin viime viikolla 10kk neuvolassa, jossa kaikki oli jälleen kerran hyvin ja kasvua sekä kehitystä oli tapahtunut. Pikkuhiljaa poju voi alkaa maistelemaan hapanmaitotuotteita, katsotaan mitä poju niistä tuumaa.

Ollaan myös huomattu, että pojun posket leimahtavat punaiseksi hänen syödessään omenaa tai mansikkaa. Myös mandariinit aiheuttavat pientä punoitusta. Ulkona nukkumisella ja pienellä pakkasella on toki oma osuutensa punaisiin poskiin. Kuulemma ruoka-aineita on kuitenkin hyvä siedättää lapsella.

Iltaisin poju on alkanut nousta pinnasängyn laitoja vasten pystyyn ja huutelee sieltä juttujansa. Tuntuu, että nukahtamisaika on muutenkin pidentynyt, vaikka ei se vieläkään kestä yli 20 minuuttia. Iltaisin poju ojentaa kätensä pinnasängyn raosta, sillä hän haluaa pitää kädestä kiinni nukahtaessaan. Olen lukenut paljon lasten nukuttamisesta ja siitä, miten lapsi kannattaisi iltaisin nukuttaa. Itse ajattelen asian kuitenkin niin, että eiköhän minulla tai vaimolla ole iltaisin sen verran aikaa, että poju saa pitää hetken kädestä kiinni ennen kuin nukahtaa.

Koira on alkanut kiinnostaa pojua entistä enemmän ja nyt olen jo joutunut rajoittamaan yhteisleikkejä. Lähinnä kyse on siitä, että poju ei anna koiralle hetken rauhaa ja koira alkaa siitä jo stressaantua. Poju yrittää myös nousta seisomaan ottaen koiran turkista tukea ja tämä ei ole koiran mieleen. Nuga tosin vain vaihtaa paikkaa kovalla kiireellä ja käy nuolaisemassa pojun naamaa. Onneksi koira on hyvin tervepäinen luonteeltaan.

Poju on muuten oppinut uuden veikeän virnistyksen, silmät vähän sirrillään ja leveä hymy. Itseäkin alkaa hymyilyttää väkisin tuo ilme. Harmi, että en ole saanut räpsästyä vielä kuvaa talteen tuosta ilmeestä. Iloa myös riitti, kun ensilumi satoi maahan ja pääsimme ulos touhuamaan. Iloon liittyen tuo meidän keinutuoli on edelleen kova juttu, josta poju saa valtavasti riemua.

Viime kuukausi on ollut melko kiireinen, sillä olemme kierrelleet illat asuntoesittelyissä. Poju on kulkenut sujuvasti matkassa mukana kertomassa omat mielipiteensä. Onneksi pääsimme vaimon kanssa kahdestaan viettämään kahdeksatta hääpäivää pojun isovanhempien vahtiessa häntä, saimme ladata akkuja viettämällä lapsivapaata iltaa. Oli mukava viettää laatuaikaa yhdessä ja tällaisia iltoja pitäisi ehdottomasti olla lisää.

Kävin pyörähtämässä vieraana Marja Hintikka Livessä, jossa pohdittiin oikeaa aikaa tulla vanhemmaksi. Oli mukava päästä mukaan ohjelmaan ja ilmeisesti myös muutama uusi lukija löysi blogini. Hassua miten monta ihmistä ohjelman tuotantotiimistä löytyy ja jokainen tietää tarkasti oman paikkansa. Rentoa fiilistä piti koko illan yllä stand up –koomikko Heikki Vilja.

Pojua ei muuten tällä hetkellä kiinnosta kauheasti lelut, mutta kirjoja hän lukee edelleenkin sitäkin aktiivisemmin. Lukutelineenä poju käyttää hauskasti jalkojaan, varpaiden avulla on nimittäin kätevää pitää kirjaa ylhäällä. Itselle tämä asento tuottaisi pidemmän päälle haastetta keskittyä lukemaani vatsalihasten samalla tärräten.