Poju konttaa!

Poju oppi konttaamaan meidän reissun aikana ja nyt hän hyödyntää sekä ryömimistä että konttaamista. Meillä ei juuri ole mattoja lattialla, mutta reissussa hän pääsi harjoittelemaan konttaamista ison karvamaton päällä. Siinä oli sen verran tarpeeksi pitoa polville, että poju sai jujusta kiinni.

Konttaaminen on auttanut kovasti myös pojun kiipeilyharrastusta. Nyt voi uhkarohkeasti kiivetä kaikkea vasten, kun pääsee ylös nopeammin ja ketterämmin. Meillä on alkanut projekti PTVKV, ”pelasta tavarasi, vielä kun voit!” Enää ei kannata jättää sohvalle lojumaan mitään tavaroita, kuten läppäriä tai puhelinta.

Motoriset taidot ovat nyt siis ihan ”next levelillä” ja vauhtia riittää! Pojun etenemisnopeus on selkeästi nopeampaa ja päätä huimaavaa, joten perässä pysyminen on luonnollisesti myös vaikeutunut. Välillä poju saa käsiinsä jonkin tavaran, jota hän ei saisi ottaa. Pikkumies lähtee kovalla vauhdilla karkuun ja kurkistaa vielä taaksensa tuleeko joku perässä. Jos erehtyy lähtemään pojun perään, vauhti kasvaa ja alkaa kuulua hervotonta naurua. Näin syntyi uusi leikki: Ota kiinni, jos saat.

Konttaamisen myötä myös Brion kärry on alkanut kiinnostaa enemmän, sillä siihen pääsee kiipeämään nyt itse ja ilman apuja. Pikkumies viilettääkin pitkin eteisen käytävää horjuvin askelin, pois alta isät, äidit ja koirat!