Poika kolme kuukautta

Joko taas kuukausi meni? Niin se vain aika hurahtaa ja poika kasvaa.

Päivärytmi on tuntunut asettuvan aloilleen. Nyt mennään kaksilla hieman pidemmillä päiväunilla ja niiden lisäksi poika nukkuu lyhyitä torkkuja. Poika on myös oppinut nukkumaan paremmin vaunuissa, sillä aikaisemmin tämä tuotti hieman haasteita liikkeen pysähtyessä. Nyt poju saattaa nukkua vaunuissa sen kolme tuntiakin putkeen. Tämä on edistystä, sillä ehdin jo epäillä ettei poika suostu nukkumaan pidempiä päiväunia kuin kantorepussa.

Pojan luonne alkaa vähitellen tulla paremmin esille. Hän on iloinen ja sosiaalinen pikkumies, mutta myös hyvin malttamaton, olisiko tullut tässä äitiinsä. On poika minultakin jotain perinyt, nimittäin ainakin aikamoisen nälkäkiukun.

Tutti ei vieläkään maistu, mutta ollaan todettu, että mitäs sillä tutilla tekee kun on Lamaze tiikeri. Tähän liittyen muuten paljastui, että ilmeisesti tämä meidän tiikeri on sisimmässään kuitenkin enemmän leopardi. Pitäisi varmaan opetella erottamaan nämä kaksi eläintä toisistaan. No pääasia, että lelu keskeyttää itkun kuin itkun.

Olemme myös voiton puolella koliikista. Viimeinen puolitoista viikkoa on mennyt lähes ilman iltaitkuja. Seurailemme vielä miten tilanne kehittyy, mutta varmasti kirjoitan jossain vaiheessa jutun, kuinka meidän perheessä selvittiin kuuden viikon huutomaratonista.

Poika viihtyy edelleen kylvyssä ja siellä saattaa vierähtää pidempikin tovi polskiessa. Myös itse olen nyt valveutuneempi vedenlaskija.

Niskaa poika kannattelee jo tosi hienosti ja kova on yritys lähteä liikkeellekin. Jaloissa kyllä potkua riittäisi, vielä kun hoksaisi miten pääsisi eteenpäin.

Yöllä heräillään vielä muutaman kerran syömään ja aamulla heräillään melko aikaisin uuteen päivään. Tämä on muuten asia, joka on varmasti periytynyt minulta. Ei yösyöminen vaan aikaisin herääminen.

Kuukauden aikana pojalle syntyi myös yksi serkku lisää. Mukavaa kun pikkumiehellä on nyt yhteensä neljä serkkua, joista kaksi on lähes samanikäistä. Kylläpä sitä nopeasti unohtaa, kuinka pieniä muutaman viikon ikäiset vauvat ovat.

Paras juttu on kuitenkin se, että poika on alkanut kovasti juttelemaan. Saa muuten nähdä tai siis kuulla, oppiiko poika sitten aikanaan sanomaan ensin ”isi” vai ”äiti”.