Poika kaksi kuukautta

Jälleen on kuukausi vierähtänyt ja poika täytti menneellä viikolla huikeat 2 kuukautta. Poika kasvaa niin kovaa vauhtia, että sitä on vaikea käsittää. Kun katselee tammikuussa otettuja valokuvia, voi vain ihmetellä tätä kasvupyrähdystä.

Nyt kahden kuukauden iässä pojalle alkaa vähitellen muodostumaan päivärytmi. Hän on selkeästi isänsä poika, sillä poju tykkää herätä ennen kukonlaulua siinä vähän jälkeen klo: 5.00. Meillä on vaimon kanssa ollut sellainen diili, että minä sitten aamuvirkkuna nousen lapsen kanssa aamutoimille. Tosin tuntuu, että oma aamuvirkkuus on kummasti kärsinyt lapsen saamisen myötä.

Kun pojalle on saatu vaipat vaihdettua ja päivävaatteet päälle alan keittelemään kahvetta, jotta ehdin hörpätä ne rauhassa ennen töihin lähtöä. Yleensä aamu-uninen vaimokin kömpii jossain vaiheessa keittiöön silmät ristissä ja syömme yhdessä aamupalaa. Toki poika on myös ruokittu tässä välissä.

Vaimon ja pojan päivä kuluu nukkuen, syöden ja ulkoillen minun ollessa töissä. Minulla ja pojalla on vuorostaan yhteistä aikaa iltapäivisin ja iltaisin ennen pojun nukkumaanmenoa. Poika myös useasti nukahtaa syliini, josta siirrän hänet sitten omaan sänkyynsä nukkumaan.

Pojalla alkoi vatsavaivat noin kuuden viikon iässä ja nyt kirjoitan sen sanan, mitä eniten etukäteen jännitin; KOLIIKKI.  Poika on aika kellontarkka, sillä itkeskely alkaa lähes joka ilta samaan aikaan klo: 17.00 ja loppuu aika lailla klo: 20.00. Olemme yrittäneet useita eri keinoja pojan olon helpottamiseen, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Onneksi edellisellä viikolla oli muutama rauhallinen ilta, joten haluan uskoa että koliikki olisi pikkuhiljaa helpottamassa. Lapsen itku rasittaa myös omaa jaksamista, mutta onneksi meitä on kaksi, niin saa vaihdella välillä hoitovuoroa.

Sain vaimoni siskolta sekä myös täältä blogin kautta vinkin Sound Sleeper -sovelluksesta, josta voi soittaa vauvaa rauhoittavia äänimaisemia. Tämä kännykään asennettava sovellus on toiminut yllättävän hyvin. Väsynyt poika nukahtaa muutamassa minuutissa, kun laittaa ääninauhan päälle ja hetken heijaa sylissä. Sovelluksessa on erilaisia äänivaihtoehtoja, kuten auton ääni, meren kohina, virtaava joki, sade ja poikamme suosikki, kohdun äänet. Kohinaan ja sydämen sykkeeseen on turvallista nukahtaa. Sovelluksessa olisi tarjolla myös hiustenkuivaajan ja imurin äänet. Jos poika on tullut yhtään vaimoon, niin imurin ääni todennäköisesti vain ärsyttää. Eikä se omakaan lemppari ole vaikka olenkin meidän perheen imurimestari.

  • Vaatekokoja on jäänyt pieneksi jo kaksi kokoa, onneksi en itse liho samaan tahtiin.
  • Poika on alkanut vastaamaan hymyihin. Tulee hyvä mieli, kun poju hymyilee iloisesti.
  • Poika on alkanut jokeltelemaan ja itsekin on tullut pojalle höpöteltyä kaikenlaista.
  • Sohvalla istuessa poika tuijottaa pitkiä aikoja isin Genelec -kaiuttimia. Taidan tietää mitä hankin pojalle 1v. synttärilahjaksi. Täytyykin alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan lastenhuoneen äänentoistoa …ja vaimo tykkää.
  • Niskaa poika kannattelee jo melko mukavasti, mutta päivittäiset treenit tekevät mestarin.
  • Lelutkin ovat lelukaaressa alkaneet hieman kiinnostamaan. Poju jaksaa jo tuijotella ja heilutella niitä pitkän tovin.

Ei mene kauaa kun poika ei enää viihdy sylissä ja haluaa lähteä liikkeelle. Totesinkin aamulla vaimolle, että nyt täytyy nauttia täysin rinnoin siitä, kun poika on vielä sylivauva …kirjaimellisesti.