Pelastava tiikeri

Olipa kerran tiikeri nimeltään Lamaze. Lamaze oli aina iloinen, rapiseva, rutiseva sekä erittäin värikäs ja pirteä persoona. Hädän yllättäessä tämä supertiikeri ilmestyy paikalle pelastamaan tilanteesta kuin tilanteesta.

Näin se on. Poika nimittäin sai ystäviltämme tammikuussa lahjaksi tämän oranssin pehmolelutiikerin. Sen rinnassa lukee Lamaze, joten olemme nimenneet sen kekseliäästi Lamaze –tiikeriksi. Oikeastihan se on tuotemerkki, jonka alaisuudesta löytyy paljon muitakin leluja. Omaan silmään tämä pehmolelu näyttää aika pelottavalta ja hieman turhan räikeältä, mutta poika rauhoittuu lähes heti nähtyään tämän otuksen. Ihmeellistä, mutta hyvä näin!

Pojan itkiessä meillä ei siis etsitä tuttia, vaan kaivetaan esiin tämä yliräikeä isosilmäinen rapiseva ja rutiseva tiikeri. Aikansa kun heiluttelee Lamazea pojan kasvojen edessä, niin harmitus muuttuu iloksi ja jopa hymyksi. Oltiin sitten kaupassa, bussissa tai ravintolassa, niin Lamaze kulkee mukana takataskussa ihan vain varmuuden vuoksi. Välillä olo on toki hieman kiusallinen, kun kaivaa tämän tiikerin esiin ja alkaa höpöttelemään pojalle Madagascarin Kuningas Julien äänellä ”Täältä tulee Lamaze tiikeri, gugu guu”. Olen tosin miettinyt onko syy pojan hymyyn minussa vai tiikerissä.

P.S. Sain muuten kunnian kirjoittaa Lapselliset miehet -blogin vieraskynään kokoavan postauksen aiheesta: Mitä isyys on tuonut mukanaan. Juttu julkaistiin sunnuntaina ja tässä linkki blogiin, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa.