NiksiPappa osa 2

Vauvan nukuttaminen vaunuihin sateella

Tilanne oli seuraava:

Vaimo lähti asioille ja minä jäin muutamaksi tunniksi kotiin pikkumiehen kanssa. Lupasin nukuttaa sillä aikaa pojun päiväunille. Pihalla satoi kaatamalla vettä, enkä olisi millään jaksanut alkaa virittelemään sadeasua itselleni saati sadesuojaa pojan vaunuihin. En ole sokerista tehty vaikka sokeri maistuukin, päätin kuitenkin keksiä jonkun muun ratkaisun. Olisin toki voinut nukuttaa pojun sisällä, mutta ulkona hän nukkuu paljon pidemmät unet. Kovin pitkää vaunulenkkiä ei normaalisti tarvitse tehdä, sillä poika nukahtaa vaunuihin kohtuullisen nopeasti. Viimeistään pihakallioiden aiheuttama hellä tärinä saa pojan vaipumaan untenmaille. Hetken pohdittuani keksin, mikä voisi toimia.

Sain nimittäin idean katsellessani ikkunasta ulos. Näin ikkunasta vaimon kasvimaan ja kasvimaan reunalla olevan puisen köynnösritilän vai miksi sitä nyt kutsutaankaan. Siitähän voisi saada oivan tärinäalustan, joka stimuloisi vaunulenkkiä ja kallioiden aiheuttamaa tärinää. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Joutuihan siinä vähän kastumaan, kun haki ritilän sateessa kuistille. Hieman jo jännitti toimisiko tämä uusi idea.

Huom. Ritilästä saattaa irrota hieman tikkuja, joten kannataa ottaa tämä huomioon ilmatäytteisillä renkailla kokeillessa. Meillä onneksi renkaat umpikumia, niin tämä tikkuisuus ei haitannut.

Niin siinä kävi, että poika nukahti muutamassa minuutissa työntelyyn ritilän päällä ja säilyimme kuivina. Vaimokin kiitteli kotiin palattuaan, kun poika oli nukutettu päiväunille.