Mustikat paidalla ja silleen

Vaimon hilpaistessa aamulla töihin jäin syöttämään pojulle aamupuuroa. Pikkuherra sai puuron kaveriksi mustikoita ja koitin tarkoin varjella, että valkoinen body ei sotkeentuisi. Tietysti olisin vain voinut ottaa pojun vaatteet pois ruokailun ajaksi, mutta uskoin selviäväni tästä haasteesta. Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja vaatteet säilyivät puhtaana.

Nostin pojun lattialle leikkimään ja hörpin siinä lomassa itse aamukahvia. Hetken kuluttua lähdin viemään pojua vaipanvaihtoon ja huomasin samalla, että valkoinen paita tai siis body on aivan mustikassa ja samoin myös housut. Poju oli ilmeisesti buklannut osan aamupalasta päälleen. Great!

En halua leikkiä mitään uusavutonta, mutta kieltämättä tämä vaatteiden peseminen on ollut meillä tähän asti aika lailla vaimon hallussa. Eikä oikeastaan ole ikinä tarvinnut perehtyä, miten mustikkatahrat saa vaatteista kunnolla pois. Kerroin tästä asiasta aamulla instagram stories –videolla ja kyselin neuvoja. Sainkin aika nopeasti monta hyvää vinkkiä, miten jäljet voisi saada helposti pois. Kiitoksia neuvoista, sain vaatteet puhtaaksi. Koti-isä -pankkiin on jälleen talletettu uusi taito.

Lähdettiin käymään pojun ensimmäisten päiväunien jälkeen ruokakaupassa. Pistin pojun kantoreppuun ja siitähän se kauppareissu lähti mukavasti käyntiin. Hauska muuten huomata, että saa muilta asiakkailta pieniä hymyjä ja osa jopa intoutuu juttelemaan sekä kyselemään asioita pojusta. Ulkomaillahan olisi ihan normaalia jutustella tuntemattomien ihmisten kanssa niitä näitä, mutta että Suomessa. Nähtävästi lapset saavat suomalaiset avaamaan suunsa myös vieraille ja tällä kertaa positiivisessa hengessä. Itseä ei haittaa jutella ventovieraiden kanssa, sillä useasti siitä tulee hyvälle mielelle. Kauppareissulta kiiruhdettiin kotiin lounaalle ja nyt on pikkumiehellä jälleen päiväuniaika ja meikäläinen saa päiväkahvit.