Mummolassa

Olimme viikonloppuna käymässä ensimmäistä kertaa pojan isovanhemmilla, siis minun vanhemmillani. Etukäteen jännitetty 2,5h ajomatka sujui kuitenkin mukavasti pojun nukkuessa tyytyväisenä. Mummolassa olikin jo kovasti odotettu pientä tulokasta, joten syleistä ei ollut pulaa.

Poika pääsi illalla testaamaan minun vanhaa kehtoa ja kyllähän siinä uni hänelle maittoi. Minun isoisä on sen aikoinaan omin käsin tehnyt ja kehto oli vielä 27 vuoden jälkeen lähes moitteettomassa kunnossa. Pojalle muuten soviteltiin myös minun vanhaa kotiintuloasua ja sehän oli juuri sopiva. Paidassa oli aivan mahtavat pitsikaulukset, niin se muoti vaan muuttuu.

Muistan vielä elävästi sen hetken, kun kerroimme vanhemmilleni tästä uudesta perheenjäsenestä. Vanhempani olivat meillä ja isälläni oli ollut syntymäpäivät. Annoimme hänelle lahjaksi kyltin, jossa luki ”Mummola Est. 01/16”. Siitähän riemu repesi koko perheen keskuudessa. Kaikki tämä on muuten nauhalla, sillä olin laittanut nurkkaan kameran salakuvaamaan ennen kuin kerroimme uutisen. Kuvaamme paljon videoita ja on mukava saada talteen tällaiset kallisarvoiset hetket. Onhan se hienoa pikkumiehenkin joskus nähdä video, kuinka onnessaan kaikki ovat hänestä olleet.

Kun olimme lähdössä takaisin kohti kotia, pakkasin ja lämmitin auton valmiiksi ennen kuin poju sinne tuotaisiin. Olin laittamassa myös koiraamme kyytiin, kunnes se päättikin karata takaisin sisälle. Ulkona oli kurakeli ja koira päätti vielä käydä tervehtimässä isovanhempia, mummin valkoinen matto kiittää.