Miksi lapsi kannattaa viedä kiipeilemään?

Vaimon siskon poika 8 vee tuli käymään meillä kylässä ihan Englannista asti, joten pitihän se jotain pientä toimintaa järjestää. On muuten rohkea kaveri, kun uskaltaa yksin lentää moikkaamaan tätejään. Päätettiin sitten lähteä käyttämään Englannin vahvistusta kiipeilemässä. Ajettiin läheiseen kauppakeskukseen, johon on rakennettu pieni kiipeilykeskus. Siellä oli useampi erilainen seinä, joita sai kokeilla omien taitojensa mukaan.

Oli hienoa nähdä, miten lapset odottivat omaa vuoroansa päästäkseen haluamallensa kiipeilyseinälle. Seinän ja valjaiden vaihto tapahtui nostamalla käsi pystyyn, joten viittauskin tuli heille tutuksi. Lapset kiipeilivät vauhdilla ylös ja hyppäsivät valjaiden varaan alas. Näkyi siellä myös muutama aikuinenkin olleen testaamassa taitojansa.

Tällä kertaa itse jätin kiipeilyt väliin, mutta olin alhaalla henkisenä tukena tsemppaamassa ja kannustamassa. Hauska nähdä miten lapsien rohkeus lisääntyy, sillä he joutuvat väistämättä ylittämään itsensä kokeillessaan kiipeilytaitojaan. Ainakin meidän tapauksessa vaimon siskon poika uskalsi kiivetä koko ajan ylemmäs ja mennä haastavampiin kiipeilyseiniin. Toisaalta lasten on myös helppo saada positiivisia onnistumisen kokemuksia päästessään ylös. Kiipeily vaikuttaisikin olevan loistoharrastus, sillä siinä saa myös kunnon teholiikuntaa sekä tasapainotreeniä ihan kuin vahingossa, unohtamatta motoristen taitojen kehitystä.

Vielä ei meidän poju ihan pääse kokeilemaan kiipeilyseiniä, vaikka roikkuminen ja jumppaaminen kiinnostavatkin.

…Käytiin vielä lelukaupan kautta, jotta ei pääse tekeminen loppumaan :)