Meillä luovuttiin televisiosta

Nyt se sitten kävi, luovuttiin viime viikolla televisiosta kokonaan. Television katselu on jäänyt meillä tosi vähälle viimeisen vuoden aikana ja tällä hetkellä tuntuu, että kaikki ohjelmat mitä sieltä tulee ovat vain uusia tuotantokausia jostain menneestä ohjelmaformaatista. Elokuvatkin pyörivät vuodesta toiseen samoina ja tositeevee vie yhä isomman siivun ohjelmatarjonnasta. Tulee sieltä paljon mielenkiintoisiakin ohjelmia ja hauskaa hömppää, mikä on joskus paikallaan. Teeveen katselu on myös viimeaikoina muuttunut, sillä nykyään ei edes tarvitse fyysistä telkkaria nähdäkseen suosikkisarjojaan netistä.

Suurin syy televisiosta luopumiseen on kuitenkin se, että televisio ei vain mahdu enää meidän kotiimme. Lastenhuoneen myötä jouduimme hieman miettimään järjestelyitä uudelleen ja totesimme töllöttimen olevan tällä hetkellä ylimääräinen kapistus. Olimme vaimon kanssa myös yhtä mieltä siitä, että makuuhuoneeseen telkkari ei kuulu. Kuitenkin sen verran vähän tuota yhteistä laatuaikaa, joten parempi hyödyntää se muuhun kuin tv:n kyttäämiseen. Vaikka kyllähän siitä tulee hotellifiilis, jos voi katsella sängyssä telkkaria.

Olohuoneeseen ei haluttu tv:tä tuoda, sillä meidän olkkarin isot ikkunat tarjoavat aivan oman avaran luontonsa. Näkymiin ei vain kyllästy ja tuumakokoa on riittävästi. Välillä on vain mukava istuskella rauhassa olohuoneessa ja tuijottaa auringonnousua ja laskua. Syksyisin täällä meillä tulee pilkkopimeää, mutta taivas esittelee silloin parastaan mahtavalla usvalla ja tuikkivalla tähtitaivaalla. Talvella voi nähdä jopa revontulet, jotka sain viimeksi myös tallennettua kameralle.

Pojukin on vielä sen verran pieni, että hän ei osaa kaivata mitään ohjelmia ja näkeehän niitä sitten aikanaan muualtakin. Muumifilmit löytyvät mummin luota, joten niistä riittää toivottavasti hetkeksi iloa sadepäivän ratoksi.

Toistaiseksi en ole telkkaria kaivannut, vaikka vasta muutama päivä ollaankin oltu ilman telkkaria. Playstationin vielä säästin varulta myöhempää käyttöä varten, sillä ikinä ei tiedä jos videotykit tulevat tarjoukseen.

…Onneksi Huutokauppakeisarin ja Jethron seikkailut näkyvät myös nettiteevestä ja jalkapallon tämän illan loppuottelun näkee Yle Areenasta.