Matkasuunnitelmia

Pojun ollessa viisi viikkoinen meillä oli suunnitelmissa lähteä kesällä Amerikan reissulle. Meidän täytyi siis hankkia hänelle passi. Kävimmekö jopa kolmessa eri paikassa kysymässä passikuvia, mutta vasta viimeisessä natsasi. Osa liikkeistä ei kuvannut vauvoja, jotka eivät vielä itse osaa kannatella niskaansa. Haastetta toi juurikin se, että niskaa pitäisi kannatella, mutta käsi ei saisi näkyä kuvassa. Makuultaan homma olisi onnistunut, mutta passikuvassa pitää olla se tietyn värinen tausta, joka on liikkeissä yleensä seinustalla.

Homma sujui kuitenkin hienosti. Meikäläinen tuki pojun niskaa samalla, kun valokuvausliikkeen nuorukainen räpsäsi kuvat. Lopuksi hän vielä näytti ottamansa kuvan ja kysyi olemmeko siihen tyytyväisiä, olimmehan me …käsi ei näkynyt kuvassa. Saimme kyllä erittäin hyvää palvelua.

Lopulta emme kuitenkaan varanneet lentoja kesälle, sillä hinnat olivat nousseet pilviin. Ne olivat kolme kertaa niin kalliit, kuin normaalisti. Päätimme siirtää reissun ajankohdan marraskuulle, Suomen pahimpaan pimeyteen ja loskakeliin. Löysimme lopulta hyvät lentodiilit, joten varasimme lennot Kaliforniaan.

Olemme käyneet Amerikassa kaksi kertaa aikaisemmin. Viime kerrasta on noin neljä vuotta aikaa ja se olikin vähän pidempi reissu. Olimme ystäviemme kanssa kuukauden Road Tripillä. Ajoimme New Yorkista mantereen halki Los Angelesiin. Se oli kyllä mahtava reissu! Lapsiahan meidän seurueella ei vielä silloin ollut, mutta nyt tilanne on toinen.

Nyt on uusi elämäntilanne, joten meitä kyllä hieman jännitti miten pojun kanssa matkustaminen mahtaisi onnistua, varsinkin kun pisin lento on sen 12 tuntia. Tästä aiheesta tulee vielä myöhemmin oma postauksensa, jossa kerron meidän kokemuksista.

Passin lisäksi USA:an matkustettaessa pitää täyttää ESTA –hakemus 72 tuntia ennen matkalle lähtöä. Hakemus maksoi 14 dollaria henkilöltä, eli meiltä meni tuo summa kolme kertaa. Hakemuksessa kyseltiin lähinnä sitä, olemmeko terroristeja tai rikollisia. Myös pojulle piti täyttää oma ESTA ja vakuuttaa ruksilla, että poju on ehdottomasti ymmärtänyt kaikki vastatut kohdat. Yritimme kovasti kysellä pojulta hänen mietteitään ja ottaa selvää antamistaan vastauksista. Vauva-Suomi-Vauva –sanakirja oli kovassa käytössä.

Näitä ESTA –sivustoja on muuten netissä hirvittävä määrä ja useat niistä ovat siis kalliimpia tai kokonaan huijauksia. Kannattaa ehdottomasti käyttää virallista sivustoa matkustusluvan hakemiseen, joka löytyy yleensä lentovahvistusten yhteydestä. Saimme jo seuraavana päivänä hyväksytyt päätökset, joten kaikki on kunnossa matkaa varten. Saatiin muuten vaihdettua myös hyvällä kurssilla dollarit, kiitos Amerikan presidentinvaalien ratkeamiselle.

Vaimon sisko asuu perheineen Kaliforniassa, joten meillä on siinä mielessä kotikenttäetu. Suunnitelmamme on olla heidän luonaan ja sieltä käsin tehdä pienempiä reissuja lähiympäristöön. Tätä juttua kirjoitan tällä hetkellä täältä Kaliforniasta käsin. Istun hotellin nojatuolilla muiden vielä nukkuessa. Aikaero vaikuttaa vielä sen verran, että herään aamuisin klo: 4.00 aivan pirteänä. Poju taisi olla ainut, joka onnistui tasaamaan unirytmin lähes heti.

Vuokrasimme eilen auton ja ajoimme Camarillo Premium Outlets –alueelle, jospa löytäisimme jotakin mukavaa vaatekaapin täytettä. Outlet alueelta saa merkkivaatteita tosi edullisesti ja vettä myllyyn lisää vielä black friday -tarjoukset. Suuresta osasta jo alennetuista tuotteista saa vielä -50% hinnasta pois. Paras tarjous taisi olla niin, että jo alennetusta outlet –hinnasta sai -50% ja siitä vielä -20%. Eipä siinä enää paljon jää tavaroille hintaa. #vaimoirti :)