Lomalla – Aulangon näkötorni

Hämeenlinna on kesällä hieno kaupunki, jossa on nähtävää lapsille ja aikuisille. Aulangolla on myös mukava kylpylä, jossa pääsee polskuttelemaan. Ollaan aikaisemminkin käyty lomailemassa Aulangon kylpylässä, mutta yleensä talviaikaan. Googlettelimme vähän mitä kaikkea täällä voisi tehdä ja päädyimmekin eilen kiipeämään Aulangon näkötorniin.

Päätimme jättää auton suosiolla kylpylän pihaan ja lähteä kävellen kohti Aulangonvuorta. Matkaa oli noin 1,5km, joka meni kivuttomasti muksu kantorepussa. Otimme myös koiran mukaan, sillä metsäinen maasto on Nugan mieleen.

Lopulta pääsimme vuoren huipulle ja näkötorni näkyi aivan suoraan edessämme. Huomasimme myös vieressä olevan mukavan pikkukahvilan, joka pitäisi tietysti testata. Ensin kuitenkin urheilusuoritus ja visiitti ylös näkötorniin.

Näkymät olivat päätä huimaavat. Aivan mieletön fiilis katsella maisemia kesäisessä lämpimässä illassa, kerrankin kun sellainen on. Ei ole liikaa ollut lämpimiä päiviä tänä kesänä. Muutama tovi vietettiin katsellessa maisemia ja valokuvatessa pojua.

 

 

*Kuvissa näkyvä Tula -kantoreppu saatu blogiyhteistyönä Ipanainen.fi