Lahjojen hankinta puolisolle

On taas se aika vuodesta, kun vaimon syntymäpäivät lähenevät ja pitäisi keksiä joku lahja. Tuskanhiki pukkaa jo pelkästä ajatuksesta. Vaikka olemme olleet naimisissa jo vuodesta 2008 on lahjojen hankinta edelleen yhtä haastavaa.

Selaan kuvastoja ja kierrän kauppoja, mutta pää lyö tyhjää. Olisiko se koru, laukku, lahjakortti, hemmotteluhoito vai joku täysin muu? Nyt joku fiksu tietysti sanoisi, että kysy suoraan vaimoltasi. Siinäpä se onkin, vastaukseksi saa että ”olen antanut sulle pitkin vuotta vinkkejä” tai ”en tarvii mitään”.

Näiden vuosien aikana on tullut onnistumisia sekä muutama vähän isompikin huti, mutta onneksi vaimo ei pahoita kovin helposti mieltään. Olemme olleet jo sen aikaa yhdessä, että uskallamme sanoa toisillemme rehellisen mielipiteen …myös lahjoista.

Vanha sanonta sanoo ajatuksen olevan tärkein, mutta olisi se kuitenkin mukava, että lahja olisi sellainen, mikä ilahduttaa. Olemme myös välillä sopineet ettemme hanki toisillemme lahjoja, mutta se on aika tylsä vaihtoehto.

Ensimmäinen huti tapahtui jo aikoinaan ennen kuin aloimme edes seurustelemaan. Ajattelin ilahduttaa tätä tulevaa vaimoehdokasta ja hankin hänelle tuliaisen. Tiesin, että tämä neiti tykkää musiikin kuuntelusta, joten ostinpa hänelle kunnon nappikuulokkeet. Paketoin ne vielä omin pikkukätösin Nalle Puh –paperiin. Olin itsekin innoissani tästä lahjasta, sillä arvostan laadukkaita kuulokkeita ja ajattelin, että nyt osui nappiin.

Annoin paketin ja pieni virne levisi hänen kasvoilleen. Kun paketti oli avattu selvisi, että kuulokkeet olivat aivan liian isot hänen pieniin korvakäytäviinsä. Mistäs tätä olisin voinut arvata? Onneksi tämä episodi ei vaikuttanut tulevaan tutustumiseemme ja sainpa sitten itse uudet kuulokkeet käyttööni.

Toinen hieman tuoreempi huti sattui vuosi sitten. Olin hankkinut vaimolle uuden kaulakorun, mutta paketin avattuaan hän totesi, ettei se ole aivan hänen tyyliään. Muutamaa päivää myöhemmin kuitenkin bongasin tämä korun hänen kaulastaan. Täytyy varmaan ostaa tänä vuonna samaa sarjaa oleva rannekoru.

Olen todennut, että mitä enemmän lahjaa pohtii, sitä helpommin se menee pieleen. Toisaalta on hauska huomata vaimon ilahtuvan pienistä huomioinneista. Bonbon Kaatissäkillä ja tulppaaneilla onnistuu aina.