NiksiPappa osa 1: Kuinka saada vauva nukahtamaan päiväunille?

Pari päivää on mennyt mukavasti sängyn pohjalla sairastaessa, mutta nyt alkaa elämä taas vähitellen voittaa.

Jaan teille pienen käytännön vinkin, jonka testasin viikonloppuna toimivaksi. Kaikki tietävät skenaarion, jossa itkevä lapsi rauhoittuu heti päästyään autoon.

Poika ei ole viimeaikoina oikein malttanut nukahtaa päiväunille. Syliin nukahtaneena hän havahtuu hereille heti, kun yrittää laskea hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Toki poika saa nukkua sylissäkin, mutta kahden tunnin päiväunien jälkeen omat kädet ovat mukavasti maitohapoilla. Toisinaan nukkuu myös kantoliinan sisällä, jos sille päälle sattuu.

Nyt ajattelin kuitenkin olla jekku isä ja laitoin pojan autoistuimeen. Siinä aikani heiluttelin kantokoppaa, mutta kun liike lakkasi poika avasi silmät uudelleen. Sitten välähti… liikaa MacGyveria katsoneena ajattelin, että istuin täytyy saada tärisemään samalla tavalla kuin se tärisee autossa moottorin käydessä. Kovasti pohdin löytyisikö jotain tärinää aiheuttavaa työkalua, sillä idea oli kokeilun arvoinen.

Laitoin ensin sähköhammasharjan kantokopan sisään, mutta se ei aiheuttanut tarpeeksi tärinää vaan pelkkää ärsyttävää surinaa. Sitten muistin, että kaapista löytyy verkkovirralla toimiva koiratrimmeri. Trimmerihän tärisee melko mukavasti ja saundikin vastaa matalaa auton ääntä. Laitoin laitteen kantokopan jalkopäähän ja virran päälle. Teräsuojakin oli paikallaan, joten vaaraa ei ollut.

Heureka! Tämähän toimii… Kului ainoastaan pari minuuttia, niin poika uinahti päiväunille ”uudessa autossamme”. Sammutin laitteen ja unet jatkuivat onnellisesti. Nyt oli taas voittajafiilis! Toki tässä on isä-poika luottamussuhde koetuksella, mutta menköön tämän kerran. Olihan tämä win-win tilanne kummallekin.

*Muistakaahan, että vauvoja ei suositella nukuttettavan pitkiä aikoja autoistuimessa :)

P.S. kun koira tuli ulkoa sisälle ja kuuli trimmerin äänen, niin kääntyi melkein saman tien ympäri ja yritti päästä takaisin ulos.