Kasvaako vauvan hampaat vaan öisin?

Kerroin aikaisemmin, että pikkumiehelle on tulossa lisää hampaita ja tämä aiheuttaa hänelle kipuja. Varsinkin iltayöstä poju herää kovaan huutoon ja hieroo peukalolla ikeniään. Rauhoitteluun menee yleensä tovi jos toinenkin. Kulunut kuukausi on pitänyt sisällään aika katkonaisia unia pojun herätessä lähes joka yö 1-3 kertaa. Tämä on tietysti täysin normaalia, sillä kyseessä on vauva. Tuntuu vaan heräilyt taas haasteelliselta, kun ollaan päästy nauttimaan kokonaisista yöunista jo pidemmän aikaa.

Pojun lisäksi heräilystä kärsii vaimo, joka on palannut töihin ja kaipaa yhtenäistä unta. Ollaan tehty vähän hoitovuoroja nyt öiden suhteen, jotta saadaan vuorotellen nukkua hyvin. Vaimon äidinvaisto kuitenkin herättää hänet jokaiseen inahdukseen, vaikka hän nukkuu ”vapaa öinään” korvatulpat päässä. Itse nukun aika sikeää unta, enkä herää helposti pieniin ääniin. Jännä juttu, että silloin kun on oma ”yövuoro”, niin jotenkin sitä vaan herää heti ja on skarpimpi. Ehkä alitajunnassa tapahtuu jotakin, mikä pitää valppaana.

Yhtenä yönä herään klo: 4.00, kun vaimo tökkii minut hereille ja iloitsee siitä, että poju ei ole herännyt vielä kertaakaan. Hieno homma ja kiitos tiedosta …ja herätyksestä. Mietityttää vaan kasvaako vauvan hampaat vaan öisin, sillä päivät sujuu hyvin?