Kahdestaan neuvolassa

Kävimme pojun kanssa kuluneella viikolla ensimmäistä kertaa kahdestaan neuvolassa. Samalla kertaa pojulle oli luvassa myös lääkärintarkastus. Olemme toki aikaisemmin olleet vaimon kanssa yhdessä neuvolassa, mutta nyt olin pojun kanssa ihan kahdestaan. Ainut asia mitä jännitin etukäteen, oli se, osaisinko vastata kaikkiin pojua koskeviin kysymyksiin. Pitäisikö varmuudeksi tallentaa vaimon numero vielä kännykän pikavalinnan taakse, jos joutuu hyödyntämään ”kilauta kaverille” –oljenkortta.

Meidät haettiin odotusaulasta ja vastassa olikin ihan uusi neuvolantäti ja lääkäri. No eipä siinä mitään, oikein mukavalta vaikuttivat ja neuvolantäti ainakin hymyili kovasti. Siinä sitten käytiin perusasioita läpi sekä pojun ja meidän kuulumisia.

Punnituksen jälkeen lääkäri pyysi ottamaan pojun syliin vielä ilman vaippaa, no siinähän kävi juuri niin kuin arvata saattaa. Poju pissasi suoraan meikäläisen housuille, mutta onneksi vain farkkujen lahkeet kastuivat. Porukalla hieman naureskeltiin asialle ja tietysti itse yritin kuivalla omia housuja paperilla sen minkä pystyin. Onneksi elämä ei ole niin vakavaa.

Neuvolantäti ja lääkäri esittivät paljon kysymyksiä, mutta osasin onneksi vastata niihin ilman puhelua vaimolle. Tässä pelissä ei voinut voittaa miljoonaa, mutta välillä tuntui että 50:50 olisi ollut apua, kun yleisöltäkään ei voinut kysyä. Pojulla oli kuitenkin kaikki hyvin ja hän oli kasvanut taas muutaman sentin. Painoakin oli tullut sopivasti lisää. Käynnin jälkeen neuvolantäti toivotti antoisia päiviä koti-isänä ja siitähän tuli entistä parempi mieli.