Kahdeksas hääpäivä

Meillä oli eilen kahdeksas hääpäivä ja muistin sen vasta tän…

Heh, oikeasti kyllä muistin sen heti eilen aamusta ja pääsin toivottamaan vaimolle hääpäiväonnittelut. Ruusuja ei ollut vielä heti aamusta valmiina, mutta käytiinpä pojun kanssa päivällä kaupasta hankkimassa ne. Vaimo nimittäin ilahtuu kukista.

Oltiin sovittu, että ei hankita toisillemme mitään lahjoja, joten ajattelin yllättää vaimon kokkaamalla hänelle päivällistä. Valmistettiin pojun kanssa perinteistä uunilohta perunoilla ja pääsimme maistelemaan niitä vaimon saapuessa töistä. Poju toimi keittiömestarina syöttötuolissansa ja piti huolen, että ruoka valmistuu ajallaan. Hyvinhän se onnistui, vaikka meinasi kiirettä pitää.

Kahdeksan vuotta naimisissa, se on muuten Wikipedian mukaan sitten ”pronssihäät”. Tuossa ajassa on ihan kohtuullisen hyvin oppinut tuntemaan toista, mutta vielä on kuitenkin paljon opittavaa. Sen voin kuitenkin sanoa, että edelleen rakastan vaimoani ihan valtavasti. Eilen juttelimme vaimon kanssa, että mitä kaikkea on oppinut kahdeksassa vuodessa toisesta. Molemmat sanoivat heti, että tietää mistä toinen ärsyyntyy ja miten saa vastaavasti leppymään. Niin, näin se menee :) Toki paljon muutakin, mutta tämä jäi hauskasti mieleen.

Meidän yhteiselo on sujunut hyvin, mutta täytyy myöntää lapsen tuoneen omat haasteensa myös parisuhteeseen. Olen kyllä tyytyväinen, että ehdimme olla yhdessä melko pitkään ennen kuin poju tuli kuvioihin, sillä lapset muuttavat pakostakin elämää ja parisuhdetta. Tuntuu, että lapsen myötä elämässä käännettiin kokonaan uusi sivu, jossa on paljon opiskeltavaa. Ei sillä, etteikö tämä olisi mahtavaa aikaa, mutta se on erilaista.

Pääsemme viettämään kunnolla hääpäivää viikonloppuna, sillä pojun isovanhemmat ovat lupautuneet hoitamaan pikkuherraa meidän hotellireissun ajaksi. On kyllä mahtavaa päästä kahdestaan hotelliin ja ottaa rennosti. Päästään taas pitkästä aikaa kunnolla treffeille ja illalliselle. Voi myös tehdä ihan hyvää molemmille nukkua pitkät yöunet, vaikka luulen sisäisen kellon kuitenkin herättävän klo: 5.30. No sitten saa luvan kanssa kääntää kylkeä.