Isät Lapsimessuilla

Nyt on pari päivää tullut pyörittyä Helsingissä ja Lapsimessut ovat tulleet tutuksi. Messuilla oli hulinaa riittämiin, kuten yleensä aina. Oli hienoa nähdä miten myös isät olivat lähteneet mukaan messuille. Messuthan jatkuvan vielä tänään sunnuntaina klo: 17 asti, joten kannattaa ehdottomasti käydä piipahtamassa, mikäli et vielä ehtinyt.

Messuilla oli paljon nähtävää ja koettavaa, sillä näytteilleasettajia pelkästään Lapsimessujen puolella oli 178 aina hälytysajoneuvoista ja toimintapisteistä perinteisiin esittely sekä myyntikojuihin. Vekarat -lavalla oli ohjelmaa perheen pienimmille ja olohuone –alueella käytiin keskusteluja erityisesti vanhempia kiinnostavista aiheista.

Messuista jäi parhaiten mieleen Gugguun iso ja valoisa myyntipiste, Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö keinuineen sekä Liberon vaippavarikko. Nämä siksi, koska ne erottuivat selkeästi muista ja olivat hieman erilaisia. Jos olet vielä tänään menossa messuille, niin kannattaa käydä myös tutustumassa Smallprintin osastoon, jossa on tilattavissa käsityönä tehtäviä hopeakoruja esimerkiksi lapsesi piirustuksista tai käden- ja jalanjäljistä. Erittäin hieno idea!

En muuten ole nähnyt ikinä niin paljon lastenvaunuja yhdessä paikassa, kun tänä viikonloppuna. Messukeskuksen ulkopuolella oli vaunukulkueet, jotka vyöryivät Pasilan asemalta kohti messuja.

Voisin lähteä vuoden päästä messuille pitämään isille omaa toimintapistettä, jossa tuunataan vaunuja ja lopuksi pidetään kokoontumisajot. Pisteellä voitaisiin asentaa vähän leveämpää rengasta vanteineen, vaihtaa työntöaisaa vähän sporttisempaan malliin ja tummentaa runkoa sopivasti. Myös ledit voisi halutessaan asentaa vaunujen pohjaan.

Tähän loppuun on muuten pakko kertoa yksi hauska messuilla kuultu stoori. Menin siis miesten vessaan vaihtamaan pojan vaippoja, kun samaan aikaan naapurikoppiin meni isi lapsensa kanssa. Lapsi osasi jo puhua ja oli kova juttelemaan. Isän päästellessä vessa-ääniä lapsi kikattaa vieressä äänille minkä kerkeää. Siinä samalla muksu on ilmeisesti istumassa wc:n lattialle, kun isä toteaa lapselle, että ”äläpä istukaan siihen lattialle, kun joku on voinut pieraista siihen” ja lapsi vain toteaa, että ”okei”. Meikäläisellä on viereisessä kopissa naurussa pitelemistä, vai että sellaista! :D Kävellessäni vessasta ulos huomasin, että aikaisemmin mainitsemani Liberon vaippavarikko olisi ollut aivan vieressä. Jatkossa hyödynsinkin tätä mahdollisuutta.

Tässä vielä kuvasarja messuilta tehdyistä hankinnoista.

Imetyskoru vaimolle: By Pinja

Vähän uutta tarviketta: Ainu MAM

Laukku kosteuspyyhkeille: Simply Good Finland. ...Tähän mahtuu myös iPad mini, testasin :)

Uudet kuteet pojalle: Housut / Lucky NO. 7. - Pipo / PikkuPikkarainen