Hyvää joulua! (Arvonta)

*Blogiyhteistyö

Tällä viikolla ollut hieman joulukiireitä, kuten varmasti jokaisella teistä. Me vietetään meidän joulua osittain kotosalla, joten kinkku oli tietysti ehdottomasti paistettava. Mitä tuohon ruuan laittamiseen muuten tulee, niin vaimo aika pitkälle hoitaa meillä sen puolen. Itsekin tykkään valmistaa ruokaa, jos olen ensin käynyt itse kaupassa valitsemassa raaka-aineet.

Sain tuossa jokin aika sitten tutustuttavaksi Isät Kokkaa –keittokirjan ja piti toki näin joulun alla testailla, miten Joonas Hämäläisen ja Serko Rantasen reseptin toimivat. Tällä kertaa päädyin testailemaan piparitaikinan valmistusta ja pipareiden leipomista sekä porkkana pyreen kokkaamista pojulle. Leipominen sujui hyvin ja porkkanamuhennuskin onnistui, tosin eniten taisi aikaa mennä esiliinan etsimiseen. Olin jemmannut sen kesän grillailuiden jäljiltä hyvään paikkaan.

Piparkakkutalon rakentaminen on ollut meillä vaimon kanssa joka jouluinen perinne. Tätä voisi melkein kutsua avioliittoindikaattoriksi, sillä yhteistyö vaatii rutkasti hermoja ja parisuhdetaitoja. Sokerin polttamat sormet eivät yhtään helpota tilannetta. Toisina vuosina on ollut monimutkainen kerrostalo sisävaloineen, mutta tänä jouluna päädyimme pelkistettyyn funkkistaloon. Siinä riittää juuri sopivasti syötävää.

Isät Kokkaa -kirjasta löytyy ohjeita niin perheen pienimmille kuin grillijuhliinkin, joten tämä on kätevä työkalu kaikille isille ruuan valmistuksen tueksi, vaikka ei ohjeita tarvitsisikaan. Kirjasta voi myös bongailla uusia ideoita.

Joulun kunniaksi laitetaan @lattepappa.fi instagramiin arvonta pystyyn, jossa voittaja saa itselleen oman Isät Kokkaa –keittokirjan. Arvontaan voi osallistua muutkin kuin isät, joten klikkaa itsesi @lattepappa.fi seuraajaksi ja tykkää arvontakuvasta. Kannattaa tägätä myös muut mestarikokit tai (sellaiseksi haluavat) mukaan! Arvonta käynnissä 26.12.2016 klo: 18.00 saakka. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja kirja postitetaan voittajalle kotimaassa.

Oikein rauhallista joulua itse kullekin säädylle!