Haastattelussa SurffiPappa (sis. Podcast)

Pääsin haastattelemaan meidän Amerikan reissun aikana ihka-aitoa SurffiPappaa. Tässäpä siis hänen haastattelu kuunneltavaksi ja luettavaksi (vapaa käännös). Kiitos vielä Baileylle, thanks Bailey!

Kerro hieman itsestäsi, kuka olet ja mitä teet työksesi?

Mun nimi on Bailey. Olen nuorisopastori ja työskentelen kirkossa, mutta olen hieman erilainen nuorisopastori. En pidä nuorteniltoja kirkolla vaan menen nuorten luokse. Vien nuoria surffaamaan ja luon uusia surffausryhmiä.

Mikä on työssäsi parasta?

Surffaaminen!

Minkälainen perhe sinulla, omien lapsien määrä?

Meillä on energinen 2,5 -vuotias poika, joka on todella seikkailunhaluinen. Meille on helmikuussa syntymässä toinen lapsi, jonka sukupuolta emme vielä tiedä.

Oletko innoissasi toisesta lapsesta?

Olen todella innoissani!

Millaiseksi haluaisit lapsesi kasvattaa?

Toivoisin lapsistani seikkailijoita, jotka osaisivat puhua montaa kieltä, jotka rakastavat oppia, rakastavat merta, Jumalaa sekä tietysti vanhempiaan.

Minkälaista on olla naimisissa suomalaisen vaimon kanssa?

On monta asiaa mikä on mahtavaa siinä, että on suomalainen vaimo. He ovat vähemmän materialisteja, kuin keskiverto amerikkalaiset. Suomalaiset naiset ovat rentoja ja kulttuuriltaan hyvin erilaisia. Suurin ero on elinoloissa maiden välillä esim. terveydenhuolto ym. Aluksi oli vaikea tottua kulttuurillisiin eroihin.

Mitä ajattelet koti-isyydestä ja mitä Amerikassa ajatellaan koti-isyydestä ylipäätään?

Amerikassa koti-isyys on aika harvinaista, mutta tulee koko ajan suositummaksi ja arvostetummaksi ratkaisuksi. On tosi tärkeää, että lapsilla on isä lähellään. Mun mielestä se on sitä tärkeämpää, mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa. Varsinkin, kun Amerikassa on tyypillistä tehdä pitkiä työpäiviä, ei pidetä paljoa lomia ja miesten pitäisi muutenkin kantaa enemmän vastuuta perheen tuloista.

Minkälainen isä olet?

Itse olen sekoitus koti-isää ja työssäkäyvää isää. Minulla on tavallaan oma yritys, eli päätän itse aikatauluistani ja ne ovat joustavia. Teen myös paljon töitä kotoa käsin. Yritän olla tavallaan koti-isä. Työskentelen iltapäivisin ja yritän ottaa perheeni mukaan töihin mahdollisimman paljon.

Mikä on lempipuuhaa pojan kanssa?

Parasta on lukea hänelle, ei ainoastaan olla hänen paras ystävänsä vaan myös auktoriteetti hänelle, ottaa häntä mukaan puuhasteluihin ja mukaan veteen, niin paljon kuin mahdollista.

Mikä parasta Suomessa?

Ei ainakaan kahvi… Ehkäpä sauna ja avanto.

Mikä on paras kahvi?

Rakastan Peets -kahvia. Parasta on tummapaahtoinen Afrikan pavuista jauhettu kahvi.

Kerro joku paljastus LattePapasta!

LattePappa on todella hyvä urheilija. Kun hän tuli käymään muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa Amerikassa ja menimme surffaamaan, hän pääsi laudalle heti ensimmäisellä aallolla. Mulla olisi myös kuva siitä jaettavaksi! (katso alla) Niin ja kaikki tietävät, että hänellä on uskomaton ääni…todella hyvä, tän jo kaikki varmaan tiesi, mutta halusin kuitenkin kertoa.

Minkälaisia terveisiä haluat sanoa blogin lukijoille?

Kuuntele terveiset nauhalta :D