#firstsevenjobs

Olet varmaan törmännyt netissä ”first seven jobs” –ilmiöön. Ideana on siis paljastaa ensimmäiset seitsemän työpaikkaa, joissa on työskennellyt. Haasteen on laittanut liikkeelle laulaja Marian Callin ja siihen on lähtenyt mukaan henkilöitä ympäri maailmaa. Tässäpä siis omat 7 ensimäistä työpaikkaa, joista olen saanut palkkaa.

1. R-kioskin myyjä

Olin juuri alkanut seurustella vaimoni kanssa ja pitihän sitä jostain saada hieman bensarahaa nähdäkseen tätä Helsingin tyttöä. Tässä työpaikassa minulle selvisi, että Toto on muutakin kuin bändi. Taidettiin täällä tienaamillani rahoilla ostaa myös kihlasormukset.

2. Kodinkonemyyjä

Pidin tästä työstä erittäin paljon, sillä asiakaspalveluala on lähellä sydäntä. Huonona puolena oli ilta ja viikonloppupainotteiset työajat. Myyjän työ vaatii tietynlaista luovuutta ja vakuuttelua siitä, miksi asiakas tarvitsisi juuri kyseisen laitteen. Kyllähän ne eskimotkin pakastimen tarvitsee, vai mitä?

3. Kokousisäntä

Toimin muutaman vuoden kokousisäntänä houstaamassa erilaisia tilaisuuksia. Otin vastaan varauksia ja tein tarvittavia tilajärjestelyitä. Toimin tuolloin myös teknisenä tukena, jos kokousvieraille tuli ongelmia tietokoneiden kanssa. Olin se aulan mukava setä, joka toivotti kaikki yli-iloisesti tervetulleiksi.

4. Spiikkeri

Eli äänityöläinen. Näitä töitä aloittelin jo vuonna 2010 ja höpöttelen edelleen radio- sekä tv-mainoksia nauhalle.

5. Ohjaaja mielenterveyskuntoutujien asuntolassa

Pidin myös tästä työstä, sillä asukkaat olivat leppoista porukkaa. Tärkein tehtäväni oli tukea asukkaiden arjen sujumista. Asukkailla riitti hauskoja juttuja ja työilmapiiri oli erittäin hyvä.

6. Ohjaaja lastenkodissa

Yksi rankimmista työpaikoistani, mutta toisaalta myös erittäin antoisa ja palkitseva työ. Työ vaati paljon henkistä lujuutta, sillä lapsien taustat olivat hyvin rankkoja ja pahaolo näkyi heistä. Päällimmäisenä tästä työstä jäi kuitenkin mieleen hyvät muistot, sillä sain viettää muksujen kanssa ikimuistoisia hetkiä.

7. Keikkatyöläinen

Opiskeluaikoina tein jonkin verran keikkatöitä mm. läheiseen päiväkotiin. Lasten kanssa touhuaminen oli mukavaa työtä silloin ja on edelleen, joten olen nykyäänkin päiväkodin mukava setä.