Ensimmäinen päivä koti-isänä

Ensimmäinen päivä koti-isänä alkoi aikaisissa merkeissä. Heräilin vaimon kanssa samaan aikaan, vaikka tulikin nukuttua yö hieman huonosti. Syynä tähän oli pieni poika, joka halusi pitää bileet klo: 01.00. Ehkäpä tämä uusi arki jännitti meitä kaikkia, joten yöunet jäivät lähestulkoon vain ajatuksen tasolle.

Ehdin pyrähtää aamulenkillä koiran kanssa vielä ennen kuin vaimo ampaisi töihin. Kun vaimo oli lähtenyt, tajusin koti-isyyden olevan todellista. Ei muuta kuin pojulle aamupuuroa syöttämään, aamuradion soidessa taustalla. Leikittiin vähän aikaa pojun kanssa, kunnes hän alkoi olla ensimmäisten päiväunien tarpeessa. Sitten vaan pihalle vaunulenkille ja sinnehän poika nukahti tyytyväisenä.

No niin, mitäs nyt sitten tekisi. Vaimon mukaan pojun ensimmäiset päiväunet kestää n. 1,5-2h, joten nyt olisi hetki omaa aikaa. Tsekkasin ensin päivän uutiset ja tarkistin sähköpostit, mutta sitten muistin, että saunan kiukaan kivet voisi vaihtaa. Uusi paketti odotti jo nurkalla, joten ei muuta kuin hihat heilumaan. Samaan aikaan kuulen, kun koira alkaa yökkimään ja käyn katsastamassa tilanteen. Vahinko oli jo tapahtunut ja koiran oksennukset oli olohuoneen matolla. Edessä oli siis pieni siivousurakka.

Sain kivet vaihdettua, joten aloin valmistella pojun lounasta hyvissä ajoin. Ei muuta kuin porkkanat, bataatti ja kukkakaali kiehumaan. On muuten jännä juttu, että alitajunnassa alkaa jyskyttämään pakollinen tarve tehdä kaikkea mahdollista ennen kuin vauva herää päiväuniltansa. Ehkä tämä intoilu johtuu nyt vaan ensimmäisen päivän hekumoinnista. Käytiin pojun kanssa vielä ennen vaimon kotiintuloa piipahtamassa keskustassa kysäisemässä, mitä maksaisi huollattaa ompelukone. Vaimo on nimittäin useamman kerran jo ehtinyt mainitsemaan, että Singer pitäisi huollattaa.

Päivä sujui kokonaisuudessaan hyvin ja se meni todella vauhdilla. Poika ei tuntunut olevan moksiskaan näistä uusista järjestelyistä. Parasta päivässä oli hassutteluhetki sängyllä köllötellen, tosin meinasin väkisin nukahtaa, vaikka poju touhotti vieressä. Huomenna voisikin ottaa hieman rennommin, sillä tänään oli ohjelmaa ehkä hieman liikaa. No ainakin uni maittaa illalla.

P.S. Seuraa ihmeessä myös @lattepappa.fi Instagramissa, sillä sieltä löytyy reaaliajassa meidän seikkailuja ja touhuja.