Ensilumi

Tänään satoi tännekin ensilumi, mutta ihan vielä ei tarvinnut lumitöihin ryhtyä. Meidän lapinkoira oli aamulla aivan innoissaan, sillä se rakastaa lumessa riehumista yli kaiken. Talvi on selkeästi sen juttu ja näkeehän sen jo turkin paksuudestakin. Olin seuraillut säätiedotuksia etukäteen ja toiseen autoon saatiinkin eilen talvirenkaat alle, mutta toisen auton kanssa tuli aamulla pieni hoppu. Nyt siinäkin on onneksi talvirenkaat alla, niin on turvallista sitten ajella.

Mentiin pojun ja koiran kanssa hetkeksi ulos testaamaan lumen ominaisuuksia. Poju ryömi innostuneena ympäriinsä yrittäen kauhoa samalla lunta suuhun. Pikkumies sai siis heti jutun jujusta kiinni, meikäläisen yrittäessä estää hänen aikeitaan. Koira sinkoili innostuneena edestakaisin nauttien kylmästä lumesta.

Sisälle päästyämme pääsin kuivaamaan ensin koiran tassuja ja irrottamaan lumipaakkuja turkista, myös pojun kaikki ulkovaatteet olivat kuivatuksen tarpeessa. Jes, talvi on tullut ja kuivauskaappi olisi kova juttu! …mieluiten sellainen, mihin mahtuu myös koira.