14 syytä miksi ihailen vaimoani

Loistavaa ystävänpäivää just sulle! Meillä on ollut tänään rento aamu, sillä olemme saaneet nukkua rauhassa hieman pidempään ja nauttia maukkaasta brunssista. Ajattelin näin ystävänpäivän kunniaksi sortua melko imelään julkaisuun, mutta koittakaa kestää.

14.2. Ystävänpäivän kunniaksi 14 syytä miksi ihailen vaimoani:

1. Hän on Puolisoni

Olen saanut olla onnellisesti naimisissa jo seitsemän vuoden ajan. Tuohon aikaan on mahtunut paljon yhteisiä seikkailuja, haasteita sekä muutoksia. Kaikesta ollaan selvitty yhdessä. Hän myös kestää minua huonoina päivinäni.

2. Hän on Ihanin

...Ja varmasti myös ärsyttävin. Vaimoni kanssa on aivan mahtavaa jakaa niin arki kuin juhlakin. Yhteiset ilot ja surut, koko tunteiden kirjo. Toisinaan ollaan ärripurreja ja vaimoni tuntuu tietävän, miten saa minut halutessaan ärsyyntymään. Onneksi hän myös tietää miten minut saa hyvälle tuulelle.

3. Hän on Kaunis

Todella kaunis, Uu Mama! Välillä pysähdyn ihmettelemään, että olenko todella saanut näin kauniin vaimon.

4. Hän on Lapseni äiti

Tämä on ihan uusi juttu, sillä vasta kuukausi ollaan saatu harjoitella vanhemmuutta. Hienoa nähdä miten omasta rakkaasta vaimosta on kuoriutunut hellä äiti omalle pojalleni.

5. Hän on Tukeva

Ei siis sillä tavalla tukeva :) Hän osaa tukea ja tsempata juuri oikealla hetkellä, kun itsellä meinaa usko loppua omaan tekemiseen.

6. Hän on Päättäväinen

Välillä vähän liiankin. Vaikka kaikista asioista emme ole aina samaa mieltä, olemme toistaiseksi päässeet niistä kohtuullisesti yhteisymmärrykseen. Olen myös itse oppinut näiden vuosien aikana päättäväisemmäksi, sillä jos minä en tee päätöstä, niin vaimo kyllä tekee. Olen myös saanut nähdä, miten tietynlainen positiivinen päättäväisyys kantaa elämässä pitkälle. Jos jotain haluaa, pitää tehdä töitä sen eteen, että haave toteutuu. If you can dream it - You can do it! Tämä lause luki meidän edellisen asunnon keittiön seinällä, jotta muistaisimme joka päivä tavoitella unelmiamme.

7. Hän on Huumorintajuinen

Meillä on hyvin samankaltainen huumorintaju ja välillä ei edes tarvitse sanoa mitään, kun hauskaa riittää. Nauru pidentää ikää ja varmasti myös avioliittoa.

8. Hän on Mestari Kokki

Kun menimme naimisiin vaimoni uhkasi, ettei hänestä tule mitään pullan tuoksuista kotivaimoa, toisin kävi. Tänäänkin saimme nauttia vaimon kokkaamasta ystävänpäiväbrunssista.

9. Hän on Luotettava

Luottamus toisiimme on kaiken A&O.

10. Hän on Suorasanainen

Tämä jos mikä on välillä erittäin ärsyttävää, mutta eipähän tarvitse arvailla mitä mieltä vaimo on asioista. Vuosien saatossa olen oppinut, että suorasanaisuus tuleekin luottamuksesta ja siitä, että uskaltaa olla aito toiselle. Rehellisyys maan perii.

11. Hän on Hellä

Vaimo osaa olla hellä ja huomioida minua juuri oikealla hetkellä.

12. Hän Osaa riidellä

Meillä ei tarvitse tunteita pantata ja välillä on hyvä puhdistaa ilmaa. Vuosien jälkeen olemme oppineet riitelemään rakentavammin kuin pelkillä ”oot tyhmä” -kommenteilla. Tärkein periaate mitä olemme oppineet: Vihaisena ei mennä nukkumaan.

13. Hän on Avulias

Vaimollani on suuri sydän ja haluaa olla auttamassa myös muita ihmisiä.

14. Hän on Positiivinen

Ennen kaikkea ihailen tuota elämäniloa ja sitä, miten myönteisesti vaimo suhtautuu elämään. Onnellista on olla onnellinen.

Tämän jutun kirjoitin, jotta muistaisimme kehua puolisoitamme sekä läheisiämme enemmän. Ollaan kiitollisia siitä mitä meillä on ja kehu päivässä pitää mielen virkeänä.

Hyvää ystävänpäivää!